Veilig Traden

‘Jullie roepen wel dat jullie betrouwbaar zijn, maar waaruit blijkt dat?’ Goede en helemaal terechte vraag natuurlijk. We vertellen je hieronder waarom handelen met BUX veilig en betrouwbaar is.

Powered by Ayondo

BUX werkt nauw samen met ayondo markets Limited, een in Londen gevestigd handelshuis. Alle BUX-transacties lopen via het handelsplatform van ayondo markets Limited. ayondo levert een breed scala aan diensten op financieel terrein en bedient haar klanten wereldwijd in meer dan 150 landen.

WE STAAN ONDER TOEZICHT

De activiteiten van ayondo staan onder toezicht van de Britse financiële toezichthouder FCA (Financial Conduct Authority, registernummer 184333).

BESCHERMD TOT 50.000 BRITSE POND

Alle klanten van BUX en ayondo worden beschermd door het Britse ‘Financial Services Compensation Scheme’. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met BUX of ayondo, dan zijn alle BUX-rekeningen tot 50.000 Britse pond per persoon beschermd.

JOUW GELD BLIJFT VAN JOU

Geld van jou als klant wordt altijd gescheiden gehouden van onze eigen bedrijfsmiddelen. Dat is een vereiste van de FCA.

MOEITELOOS GELD TERUGBOEKEN

Je kunt op ieder moment en zonder gedoe direct geld terugboeken van BUX naar je eigen rekening.

GETEST DOOR VEILIGHEIDSEXPERTS

Onze systemen worden regelmatig getest door online veiligheidsexperts. Zo blijven we bestand tegen gasten met kwade bedoelingen.

VERSLEUTELDE DATA

Alle servercommunicatie is TLSv1.2 versleuteld. Dit is gedaan om digitale gluurders niet aan hun trekken te laten komen.

MEER DAN 1.900.000 GEBRUIKERS

BUX heeft meer dan 1.900.000 gebruikers. Je vindt onze app in de Google Play Store en de Apple App Store.

MEER DAN 130.000 REKENINGEN GEOPEND

Meer dan 130.000 BUXers hebben al een rekening geopend bij BUX om met echt geld te handelen.

HOE WERKT HET ONDER DE MOTORKAP?

Bij BUX handel je in zogenoemde Contracts For Difference: CFD’s. Een CFD is een financieel product waarvan de koers zich vergelijkbaar gedraagt als de koers van een aandeel. De koers van een CFD Facebook bijvoorbeeld, volgt die van het aandeel Facebook. Ook ontvang je bij een CFD dividend wanneer een bedrijf dit uitkeert. Let op: CFD’s kennen andere risico’s dan aandelen.

travolta

Maar waarom dan geen gewone aandelen? Omdat er bij traditionele beurzen waar reguliere aandelen worden verhandeld nogal wat komt kijken; niet in de laatste plaats qua kosten. CFD’s worden niet op de beurs verhandeld en daarom kunnen wij de lijntjes kort en de kosten superlaag houden.

CFD’s worden uitgegeven door een bank of andere financiële instelling. BUX is hiervoor een samenwerking aangegaan met ayondo Markets Limited, een betrouwbare partij die wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA), de Britse toezichthouder.

VERANTWOORD TRADEN

Traden kan interessant en leerzaam zijn. En niet te vergeten lucratief. Maar je kunt er ook geld mee verliezen. De eerste tip: ga niet handelen met geld dat je niet kunt missen. En als je met echt geld aan de slag gaat, begin dan klein. Om je verder een handje te helpen én te beschermen hebben we de volgende unieke veiligheidsmaatregelen ingebouwd. We doen dit vanuit ons oogpunt van responsible trading. Hiermee zorgen we ervoor dat handelen met BUX leuk is en leuk blijft.

VERDEEL EN HEERS

Als de totale waarde van je account meer dan €500,- is, dan kun je niet al je geld in één trade stoppen. Het spreiden van je geld (en daarmee je risico!) hoort bij beleggen en dat willen we hiermee stimuleren.

LEERSCHOOL

Als je nog geen ervaring met het traden hebt, dan ben je verplicht om eerst een tijdje met een gratis demo rekening te oefenen. Pas daarna, wanneer je gevoel voor het traden hebt gekregen, kun je doorstromen naar handelen met echt geld.

BEPERKTE HEFBOOM

Veel online brokers bieden hefbomen tot x200 aan. Het is manier om in korte tijd veel te verdienen, maar de keerzijde is natuurlijk dat je net zo snel heel veel geld kunt verliezen. Wij vinden zulke hefbomen onverantwoord. Daarom bieden wij beperkte hefbomen aan die bij ons multipliers heten. Deze variëren van maximaal x5 voor aandelen tot maximaal x30 bij handelen in valuta.

En als je ernaast zit

..dan kun je bij ons nooit meer verliezen dan het bedrag dat je in een trade hebt geïnvesteerd. Klinkt best logisch, maar bij veel andere brokers is dit dus wel degelijk het geval. Hebben zij geen problemen mee, wij wel. En omdat we jou onnodige problemen willen besparen hanteren we die beperkte hefbomen.

TRANSPARANTIE

We houden het graag helder. Daarom kun je met een druk op de knop meteen zien wat we rekenen aan fees voor je positie. Nog belangrijker: je ziet ook meteen wat je netto overhoudt aan je trade. En voor de doorgewinterde handelaren: we kennen geen ‘spread’ (verschillende koersen bij aan- en verkoop). We hanteren gewoon één prijs waarop je zowel kunt kopen als verkopen.

ALERTS & AUTO-CLOSE

Je hebt natuurlijk meer te doen dan de hele dag naar koersen te loeren. Daarom kun je met BUX alerts instellen. Je krijgt dan een pushbericht op het moment dat een door jou aangegeven koers of percentage bijna bereikt is. En als je onze auto-close functie gebruikt, dan wordt je positie automatisch gesloten op een boven- of ondergrens die je ook helemaal zelf bepaalt. Totale controle en geen omkijken naar.

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 77.7% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD's werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.