En een stukje voor jou...

Aandelen met een hoog dividend

6 maart door Leonardo Siligato

Op zoek naar aandelen met een hoog  dividend? Hier een paar bekende namen die je ook terugvindt in de app.

1. BP
Dividend: 6.5%

De Britse oliemaatschappij gaf zijn eigen merk in 2000 een make-over waarna de letters BP niet langer voor British Petroleum stonden maar voor het hippere Beyond Petroleum. Klinkt cool, maar feit is dat BP het gros van zijn inkomsten nog altijd gewoon uit olie haalt. BP behoort tot de ‘supermajors’, oftewel de grootste oliebedrijven op aarde. Geen kinderachtige jongens dus en ook het dividend waarmee aandeelhouders van BP worden beloond is niet kinderachtig.

2. Shell
Dividend: 6.34%

Nog zo’n oliereus. ‘Never sell Shell’ was en is nog altijd een veelgehoorde uitspraak op de beurs. Begrijpelijk; want de olieprijs kan dan wel hevig bewegen: Shell blijft ook onder turbulente omstandigheden koersvast als een olietanker. Dat Shell ook bij een lage olieprijs vasthoudt aan het dividend is draagt bij aan de betrouwbaarheid.

3. Aegon
Dividend: 5.05%

Verzekeringen…misschien niet de meest sexy business. Voor velen slaapverwekkend en voor sommigen zelfs een gruwel. Maar een grote groep beleggers heeft daar geen boodschap aan. Die zien zichzelf verzekerd van een keurig dividend en dan hoor je de gemiddelde aandeelhouder niet mopperen.

4. General Motors
Dividend: 4.8%

Wie aan de Amerikaanse auto-industrie denkt die denkt al snel aan General Motors (GM). Maar het concern uit Detroit lag nog niet zo heel lang geleden in de touwen, toen het in 2008 door de overheid gered moest worden. Inmiddels is GM weer gezond verklaard en heeft het wat lekkers over voor de aandeelhouders in de vorm van een mals dividend.

5. BT Group
Dividend: 4.75%

Er zijn twee zekerheden in het leven: de dood en belastingen. Maar de bedenker van deze quote leefde nog niet in het tijdperk van de mobiele telefoon. Voeg dus gerust telefoonrekening toe aan deze uitspraak en dat is precies waar British Telecom (BT) lekker op gaat. BT doet ook niet lullig en deelt ook een mooi dividend met de trouwe (en betalende) fans.

6. Admiral Group
Dividend: 3.98%

Alweer een verzekeraar. Maar waar Aegon het vooral moet hebben van de levensverzekeringen, daar is Admiral Group voor goed in het verzekeren motorrijtuigen. Bij Admiral keren ze een groot deel van winst uit in dividend. Aan de ene kant lekker voor de aandeelhouders natuurlijk. Je kunt je alleen afvragen of de verzekeraar niet eens ergens in wil investeren om te groeien.

6 1/2. Abercrombie & Fitch
Dividend: 6.80%

Het modehuis worstelt al een tijdje om mee te komen. De truien en polo’s met schreeuwerige logo’s werden ingeruild voor een meer basic benadering. Of het werkt? Dat moet de toekomst uitwijzen. Ondanks dat de koers onderuit gleed bleef het dividend afgelopen jaar overeind. Hoe lang nog?

Geschreven door

Leonardo Siligato

Afgestudeerd econoom van de Milanese Bocconi Universiteit. Daar vond hij het zo leuk dat hij nog even als onderzoeksassistent bleef hangen. En na een paar jaar bij een Italiaanse radiozender was de overstap naar BUX natuurlijk logisch. Houdt van het leven in de bergen, wat een verhuizing naar Nederland weer iets minder logisch maakt. In de app actief als @Siligon_Valley

Disclaimer: Alle standpunten, meningen of analyses weergegeven in artikelen zijn die van de auteur en vertegenwoordigen niet de mening van BUX. Noch BUX, noch de auteur biedt financieel advies en deze artikelen mogen niet worden beschouwd als zodanig.

Alle artikelen
CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 77.7% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD's werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.