⌚2 minuten van je tijd

7 finance-films op Netflix voor je weekend

24 januari door Stevan

Je bent één van de weinigen die The Big Short écht helemaal begrijpt en The Wolf of Wall Street kun je inmiddels dromen. Wat zijn dan nog de must see films en docu’s op Netflix voor de finance fans?

Deze al gezien?

Betting on Zero
Docu over de ongekroonde koning van het short selling (speculeren op koersdaling) Bill Ackman in zijn kruistocht tegen Herbalife. Trailertje hier.

Dirty Money
6 verschillende afleveringen over de duistere kant van de markt. Drugsgeld, oplichterij, Volkswagen, bankiers; al je favorieten komen voorbij. Bekijk hier het voorproefje.

Silicon Cowboys
Het is 1981 en wie computer zegt die zegt automatisch IBM. ‘Big Blue’ heeft de markt in een stevige greep. Totdat drie vrienden met het idee komen om een draagbare computer op de markt te brengen. Preview.

Banking on Bitcoin
Natuurlijk mag een scherpe crypto-film niet ontbreken op je lijst. Banking on Bitcoin duikt in de meest disruptieve ontdekking sinds het internet. Dit kun je verwachten.

Saving Capitalism
Moet het kapitalisme gered worden dan? De titel dekt de lading niet helemaal. Het gaat over groeiende onvrede en ongelijkheid in de VS en hoe dit gerepareerd kan worden. Voorbeschouwing hier.

The China Hustle
Niet het vervolg op de film American Hustle. Dit is het verhaal over de groeimarkt China, de Chinese bedrijven op Wall Street en een heleboel hebberigheid van mensen die een graantje mee wilden pikken. Kijk maar.

Bad Banks
Hé wat leuk! Barry Atsma!

Geschreven door

Stevan

De 'Ted Langenbach van de beurs'.

Disclaimer: Alle standpunten, meningen of analyses weergegeven in artikelen zijn die van de auteur en vertegenwoordigen niet de mening van BUX. Noch BUX, noch de auteur biedt financieel advies en deze artikelen mogen niet worden beschouwd als zodanig.

Alle artikelen
CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 77.7% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD's werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.