⌚3 minuten van je tijd

Waarom zou je gaan beleggen met STOCKS?

18 februari door Stevan

Kosteloos beleggen, we raken er niet over uitgepraat. Maar waarom is dit nou zo belangrijk voor je en wat kan BUX STOCKS hierin betekenen?

Meteen maar met de deur in huis vallen: je financiële toekomst is er in de afgelopen jaren niet rooskleuriger op geworden. Het wordt doorwerken tot minimaal je 67e, hoe de pensioenpot er tegen die tijd uitziet is onzeker en die spaarrekening van je vangt vooral stof, maar geen rente.

Misschien hoef je je helemaal geen zorgen te maken omdat je een steenrijke partner aan de haak hebt geslagen. In dat geval: lekker bezig! Maar voor alle anderen is het verstandig om verder te lezen.

Want het is echt een heel goed idee om te gaan beleggen voor later. En dan hebben het niet over beleggen met tonnen aan startkapitaal en miljoenen als doel. Hoewel dat natuurlijk wel lekker zou zijn. Maar laten we realistisch blijven en streven naar een extra potje voor later van enkele tienduizenden euro´s. Dat maakt het leven al een stuk comfortabeler.

Hoe kan STOCKS je hierbij helpen?

Binnenkort lanceren we met BUX onze tweede app, STOCKS genaamd. Je kunt je hier alvast aanmelden om vooraan te zitten als de app live gaat.

Maar eerlijk is eerlijk; we zijn echt niet de enige plek waar je met geld naartoe kan als je wilt beleggen. Waarom zou je dat bij BUX doen?

De belangrijkste reden: bij ons beleg je gratis. En gratis is hier niet een woordje dat we erin gooien om je over de drempel te trekken. Gratis, oftewel kosteloos beleggen, scheelt je echt heel veel geld en brengt jou sneller bij je doelbedrag.

Er zijn verschillende manieren om te beleggen, waarbij we er nu even vanuit gaan dat je zelf je beleggingskeuzes wilt en kunt maken. Jij kiest je favoriete aandelen, je stelt je portefeuille samen en je wil je geld in eigen beheer zien groeien. Als iets niet lekker loopt dan wil je ook meteen zelf kunnen handelen door uit- en ergens anders weer in te stappen.

Als je op deze manier wil gaan handelen bij andere brokers dan betaal je voor iedere keer dat je aandelen koopt of verkoopt zogenoemde transactiekosten of commissie. En dat loopt snel in de papieren. Wie bijvoorbeeld bij een traditionele broker op één moment van 10 verschillende bedrijven één aandeel wil kopen, betaalt tien keer afzonderlijk de transactiekosten. En als je die aandelen wil verkopen dan strijkt de broker uiteraard wederom tien keer commissie op.

Die kosten varieren in Nederland van een paar euro tot een paar tientjes per transactie. Dat neemt op termijn een enorme hap uit je ingelegde geld, wat gewoon zonde is.

Met BUX STOCKS gaan we dit anders doen, namelijk zonder commissie. Dat betekent dat de doorsnee beleggers onder jullie  -en dat is de overgrote meerderheid- geen transactiekosten hoeven te betalen wanneer ze aandelen kopen of verkopen. De doorgewinterde en fanatieke beleggers die meer geavanceerde functies willen betalen wel een kleine fee. Onze schoorsteen moet natuurlijk ook blijven roken.

Oké, gratis dus. En wat nog meer?

Kosteloos kunnen beleggen is één ding; gemakkelijk kunnen beleggen is iets anders. Heb je al eens rondgekeken op een beleggingsplatform? Zelfs bij partijen die als vooruitstrevend te boek staan is het flink zoeken in ingewikkelde en trage systemen terwijl het beursjargon je om de oren vliegt. En dat terwijl jij gewoon aandelen van bijvoorbeeld Heineken of Amazon wilt kopen.

En dus hebben wij gedaan waar we goed in zijn: alle overbodige en moeilijke zaken strippen en de handel terug brengen naar de essentie. Jij kiest het bedrijf waar je de aandelen van wilt hebben, selecteert het aantal aandelen dat je wilt kopen en met een volgende druk op je scherm heb je die aandelen binnen.

Pssst..natuurlijk werken we ook nog aan toffe features in de app om je ervaring nóg beter te maken, maar we willen de concurrentie niet te veel vertellen. Even geduld nog, maar het wordt heel bijzonder.

Natuurlijk komt er bij beleggen meer kijken dan klakkeloos aandelen kopen. Zo is diversificatie van je portfolio, oftewel risicospreiding, een belangrijk onderdeel. En als we toch alvast een tip mogen geven: steek nou niet je zuurverdiende 1.000 euro volledig in één bedrijf, maar spreid het over verschillende bedrijven in verschillende sectoren.

Wees gerust, want we zullen je de komende weken nog meer gaan voorbereiden op de komst van STOCKS. Onze tweede app en de eerste in Europa die het voor iedereen mogelijk gaat maken om kosteloos te beginnen met beleggen voor later.

Geschreven door

Stevan

De 'Ted Langenbach van de beurs'.

Disclaimer: Alle standpunten, meningen of analyses weergegeven in artikelen zijn die van de auteur en vertegenwoordigen niet de mening van BUX. Noch BUX, noch de auteur biedt financieel advies en deze artikelen mogen niet worden beschouwd als zodanig.

Alle artikelen
CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 77.7% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat je goed begrijpt hoe CFD's werken en dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.