DOE MEER MET JE GELD

Veilig
beleggen

Veilig beleggen

Je geld en gegevens zijn gevoelige zaken

Hier leggen we uit hoe we ze beveiligen:

AFM-vergunning

We staan onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Brokers met een AFM-vergunning dienen aan hoge eisen te voldoen. Wij doen dat. Dit betekent extra zekerheid voor jou.

Samen met ABN AMRO

Je geld staat bij ABN AMRO Clearing. ABN biedt achter de schermen het systeem aan waarmee jij aandelen kunt kopen en verkopen.

Gegarandeerd tot €100.000

Door het Depositogarantiestelsel (DGS) is het geld op je ABN geldrekening gegarandeerd tot €100.000. In het geval van faillissement van ABN is je geld gegarandeerd tot dit bedrag, onder deze voorwaarden.

Je beleggingen beschermd

Je beleggingen worden beschermd door de Wet giraal effectenverkeer en zijn gescheiden van het vermogen van BUX. Deze wet zorgt ervoor dat jouw beleggingen veilig zijn in geval van faillissement van BUX B.V.

In het uitzonderlijke geval dat BUX de regels van vermogensscheiding onvoldoende zou hebben nageleefd, dan zijn jouw aandelen en geld in geval van faillissement van BUX B.V. onder de voorwaarden van het beleggerscompensatiestelsel (BCS) beschermd tot een bedrag van €20.000.

Moeiteloos geld storten en opnemen

Je kunt op ieder moment, kosteloos en zonder gedoe, geld opnemen van en storten naar je BUX Zero rekening.

GETEST DOOR VEILIGHEIDSEXPERTS

Onze systemen worden regelmatig getest door online veiligheidsexperts. Zo blijven we bestand tegen gasten met kwade bedoelingen.

VERSLEUTELDE DATA

Alle servercommunicatie is TLSv1.2 versleuteld. Dit is gedaan om digitale gluurders niet aan hun trekken te laten komen.

HET BLIJVEN JOUW AANDELEN

BUX bewaart je aandelen volgens de regels van vermogensscheiding. De aandelen van BUX Zero klanten worden apart gehouden in Stichting BUX Custody. Dit betekent dat mocht BUX B.V. failliet gaan, jouw aandelen buiten schot blijven.

We staan voor je klaar

Voor al je vragen staat ons support team voor je klaar. Gewoon vanuit Amsterdam en in het Nederlands. Neem contact op via de app, stuur een mail of bel. We zijn er voor je.