commissievrij
beleggen
hoe zit dat?

Met BUX Zero bieden we markt- en limietorders. Een marktorder is een order die meteen wordt uitgevoerd. Een limietorder is een order waarbij je je aandelen tegen een vooraf door jezelf bepaalde prijs koopt of verkoopt. Tot april 2020 zijn beide ordertypen commissievrij. Meer info over de verschillende ordertypen vind je hier .

Dit jaar introduceren we de ‘basic order’. Een basic order wordt één keer per dag op een vast tijdstip uitgevoerd en over dit ordertype betaal je…geen commissie!

Totdat we basic orders aanbieden, zullen markt- en/of limietorders commissievrij blijven. Daarna brengen we een commissie in rekening voor de markt- en limietorders. Voor een marktorder is dat €1 en voor een limietorder €2. Lang verhaal kort:

BUX biedt altijd een ordertype zonder commissie aan!

En dan nog iets: we komen ook nog met een abonnement. Abonnees kunnen voor een vast bedrag per maand onbeperkt commissievrij beleggen. We kijken nog naar de prijs van het abonnement, maar één ding is zeker: het maandtarief wordt lager dan wat je bij een traditionele broker voor één enkele transactie betaalt (en is dus ook minder dan wat je maandelijks aan je Netflix, Spotify of Swapfiets kwijt bent).

Marktorders

Je order wordt direct uitgevoerd volgens de best execution principes. Voor marktorders rekenen we de komende maanden geen commissie.

Limietorders

Je order wordt uitgevoerd tegen een vooraf door jou gekozen prijs. Voor limietorders rekenen we de komende maanden geen commissie.

Geen kickbacks

In tegenstelling tot sommige andere brokers ontvangen wij geen vergoedingen van handelshuizen of aanbieders van beleggingsproducten.

Storten & opnemen

Geld sturen van en naar je BUX Zero account is en blijft helemaal gratis.

Bewaarloon

Dit is een fee die je bij banken betaalt voor het beheer van je rekening. Kort gezegd: daar doen we bij BUX niet aan.

Marktdata

Realtime koersen en grafieken waarmee je geïnformeerd beleggingsbeslissingen kunt nemen. Alles zit in de app en is voor altijd gratis.

TARIEFSVERGELIJKING

FEE

Kopen en verkopen Nederlandse aandelen

Service fee

Platform fee (maandelijks)

€01

€0

€0

€2 + 0,038%2

€0

€0

€1 + 0,15% (min. €8)

€3 + 0,01% van de gemiddelde portfolio waarde per maand4

€0

0,06%3 (min. €6)

€0

€5 - gemaakte transactiekosten in de maand5

Vergelijkingen met andere aanbieders zijn gebaseerd op de informatie op hun websites, peildatum 19-12-2019 en houden geen rekening met kortingsacties of andere promoties. De vergelijking is enkel gebaseerd op tarieven en de verschillende ‘pakketten’ kunnen verschillende diensten bevatten.

1 In 2020 zal ons prijsmodel worden aangepast en zullen andere tarieven gelden voor de verschillende ordertypen. Echter, met BUX Zero zal er altijd de mogelijkheid zijn om commissievrij te beleggen.
2 Maximum fee is €30.
3 Maximum fee is €45.
4 Tot een portfolio waarde van €400.000, daarboven geen service fee.
5 De platform fee per standaard account is €5 per kalendermaand, verminderd met de gemaakte transactiekosten. De fee vervalt daarmee als er voor meer dan €5 aan transactiekosten wordt gemaakt per maand. Klanten met een portfolio waarde boven €100.000 zijn gevrijwaard van een platform fee. Nieuwe klanten zijn na hun eerste storting diezelfde maand en de drie daaropvolgende maanden gevrijwaard van een platform fee.