DOE MEER MET JE GELD

6 favoriete aandelen in het cijferseizoen

Het cijferseizoen, de periode die iedere kwartaal terugkeert waarin beursgenoteerde bedrijven hun resultaten tonen, zorgt altijd weer voor extra handelsactie in de app. Maar welke aandelen zijn nou het populairst bij jullie gedurende het cijferseizoen? We zijn in onze data gedoken en komen met het volgende lijstje.

ArcelorMittal

De grootste staalproducent ter wereld is eigenlijk het hele jaar door een favoriet bij de BUXers. Niet verwonderlijk, met de wispelturige staalmarkt is er regelmatig flink wat koersactie bij ArcelorMittal te vinden, zowel omhoog (long) als omlaag (short). Opmerkelijk genoeg bewoog het aandeel ArcelorMittal afgelopen zomer, na de presentatie van de cijfers, niet heel erg heftig. Dit weerhield de BUXers er echter niet van om volop in dit aandeel te handelen.

Fitbit

Voor de liefhebbers van een verhoogde hartslag. Als het over taden gaat welteverstaan. Fitbit, de producent van hippe wearables zoals activity trackers, is zeker niet vies van flink van volatiliteit. Koerssprongen van dubbele cijfers, 10 procent of meer dus, zijn geen uitzondering. Let wel; dit geldt dus beide kanten op. De laatste tijd zijn de verwachtingen rond Fitbit behoorlijk getemperd en worden cijfers die ‘niet zo beroerd als verwacht zijn’ als een overwinning gevierd op de beurs. Mocht je dit cijferseizoen ook in Fitbit stappen, doe dan rustig aan met je multiplier, het kan zoals gezegd hard gaan.

Nvidia

Nog zo’n lievelingetje en misschien wel het beste jongetje van de klas. BUXers die vanaf het begin in Nvidia zijn gestapt en mikten op een koersstijging kunnen zichzelf op een drankje (en waarschijnlijk meer dan 1 😉 trakteren. Pak de grafiek van Nvidia er maar eens bij in de app en je ziet een prachtige stijgende lijn. Gewoon instappen dus en lekker meeliften op het succes?

Tsja, zo’n succesverhaal brengt ook altijd risico’s met zich mee. De verwachtingen rond Nvidia zijn nu ieder cijferseizoen enorm hoog. Iedere teleurstelling, hoe klein ook, kan een hevige impact hebben op de koers. Beleggers gaan zich dan al snel afvragen of die koersstijging nog wel gerechtvaardigd is. Met de ontwikkelingen op het gebied van artificiële intelligentie lijkt Nvidia voor de lange termijn goed te zitten. Maar in het cijferseizoen kan het dus nog wel beide kanten op.

Tesla

Elon Musk heeft eigenhandig de elektrische auto cool gemaakt. En dat vinden beleggers ook, want op dit moment is Tesla op de beurs meer waard dan traditionele autobouwers als bijvoorbeeld General Motors of BMW. Ondertussen buitelen analisten over elkaar met de vraag of Tesla nou overgewaardeerd is of niet. Dat antwoord krijgen we pas op termijn. Maar voor liefhebbers van stevige koersreactie direct na de kwartaalcijfers is Tesla een bekend adres. Zo ging het aandeel meer dan 6% omhoog na de bekendmaking van de cijfers over het tweede kwartaal van 2017.

Apple

BUXers die graag in het aandeel Apple traden kunnen vaker hun hart ophalen dan enkel in het cijferseizoen. Zo zijn er de beroemde keynote’s met productpresentatie die voor beweging kunnen zorgen. Maar bij de presentatie van de kwartaalcijfers horen ook steevast van Apple hoeveel iPhone’s er nu weer over de toonbank gevlogen zijn. Zorgt dat aantal voor tevredenheid dan kan de koers weer op zoek naar een nieuwe all time high. Zo niet; dan ligt een uitglijder voor het aandeel op de loer.

Snap Inc.

De jongste van het stel gemeten naar beursnotering en dat jeugdige -volgens sommigen onbesuisde- zie je terug in het aandeel. In maart 2017 beleefde Snap zijn IPO (beursgang) en meteen al werd het een dolle achtbaanrit waarin hoop en vrees om voorrang streden. Deze reuring zien we ongetwijfeld ook dit kwartaal terug bij de presentatie van de meest recente cijfers. Het moederbedrijf achter Snapchat moet met name opboksen tegen Facebook met zijn Instagram. Gaat dat lukken denk je?

 

 

Alle opvattingen, meningen en analyses in dit artikel dienen niet geïnterpreteerd te worden als persoonlijk investerings advies. Individuele investeerders dienen hun eigen beslissingen te maken of onafhankelijk advies in te winnen. Dit artikel is niet opgesteld in overeenstemming met wettelijke vereisten die bedoeld zijn om de onafhankelijkheid op beleggingsgebied te bevorderen en wordt beschouwd als marketing communicatie.

Dit vind je misschien ook leuk